VSH – Gyakran Ismételt Kérdések

VSH - GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

1. Csak Magyarországról lehet jelentkezni?

Ahogyan a részvételi feltételekben szerepel, csak magyarországi lakcím kártyával és személyazonosító okmánnyal rendelkező személy pályázhat a versenyre. Ha külföldön élsz, de rendelkezel ezekkel, tudsz jelentkezni. A külföldi lakcímmel rendelkező magyar állampolgároknak nem tudunk ebben a versenyben lehetőséget biztosítani a nevezésre. 

2. A 3 perces videó korláttól el lehet-e térni? Ha igen, mennyivel?

Ha valakinek a videója 30-40 másodperccel haladja meg a versenykiírásban meghatározott 3 percet, az még nem akkora gond. Mivel a műsorban nincs lehetőség 7-10 perces vagy hosszabb videókat bemutatni, ezért foglaltuk jelentkezési feltételekbe a 3 percet. Így is lehetséges, hogy csak részlet fog bekerülni az adott videóból. 

3. Szükséges-e a verseny alatt több videót készíteni?

Igen, szükséges, a továbbjutó pályázókat értesítjük emailben a további tennivalókról.

4. Ha többen készítettük a művet, akkor tudunk-e csapatként pályázni?

Nem! Csak egy személy lehet a pályázó. Ha többen készítettétek a művet, vagy többen szerepeltek benne, akkor kérünk nyilatkozatokat a felhasználást illetően, melyet le tudtok tölteni honlapunkról.

5. Milyen tartalmakat használhatok fel a videómban?

Csak szerzői jogvédelem alatt nem álló vagy saját magad által készített tartalommal jelentkezhetsz. 

Nincs kivétel. Nem lehet olyan paródiát készíteni, melyben ilyen tartalmak szerepelnek. Nem lehet a zenés/táncos videó alatt sem ilyen hanganyag. 

Kérjük ennek figyelmebe vételével készítsétek pályamunkátokat!

6. Lehet-e mobillal felvételt készíteni?

Természetesen igen, bármilyen felvételre alkalmas eszközzel lehet készíteni a videót, a többi szabály betartása mellett.

7. Nem új videóval is lehet pályázni?

A videó lehet régebbi, viszont nem elég nem listázottra állítani youtube-on. A műsor lényege, hogy ezt a műsorban láthatja először a közönség. Tehát x nézettséggel rendelkező videó kizáró ok.

8. Megoszthatom-e a nem listázott videót?

Nem osztható meg, a 7-es pontban is említett ok végett. Ha a videó nem jut be a műsorba, erről értesítést kapsz, ezután publikálható a videó. Ha továbbjut, akkor pedig az emailben meghatározott módon kell eljárnod.

9. Mi a helyzet a paródiákkal jogvédettség szempontjából?

Ahogyan az 5. pontban is írtuk, nem tudunk elfogadni szerzői jog által védett tartalmat. Kérjük készíts olyan paródiát, melyhez nem ilyen jellegű anyagokat használsz fel!

10. Szeretném a videóm tartalmát szélesebb körhöz eljuttatni, mi a teendőm?

A műsorban nincs lehetőségünk mindenki videóját megmutatni, lejátszani, bármilyen társadalmilag fontos témát is érint. Kérjük műsor ötleteddel kapcsolatban vedd fel velünk a kapcsolatot, ha ilyen jellegű terveid vannak!

Play Cover Track Title
Track Authors